Artikel

Aanvankelijk onbelangrijk voor de troon van Castilië wordt Isabella meer en meer naar voren geschoven als mogelijke heerseres. Wanneer ze de familiale blokkades overwonnen heeft, zal ze uitgroeien tot een koningin die weet wat ze wil. Een dapper en vruchtbaar gemaal, Fernando van Aragón, een centraal bestuurd Castilië, een trouwe entourage en een reeks infantes of koningskinderen om uit te huwelijken. Ook haar strijd tegen de nog aanwezige Moren in Andalucía zal verbeten zijn én succesvol. Haar geloof is een rode draad door haar leven, zowel privé als in haar functie van reina. De installatie van de Inquisitie zal een bloederige periode inluiden in het prille España. Het is echter ook dankzij haar inzicht dat Colombus de middelen zal krijgen om verre horizonten op te zoeken.

Kortom, het leven van Isabel la Católica heeft alle troeven voor een boeiende, historische lezing. Deze zal gebracht worden aan de hand van een powerpointvoorstelling, foto’s en historische kaarten geprojecteerd op groot scherm.

Welkom in het cvo VTH Esplanadeplein 6 te Aalst, aanvang van de lezing 19u30, met zuiders hapje en drankje, 15€, tickets en reservatie 053 60 88 90 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven